یکی از مهمترین مهارتها در ترک خودارضایی، داشتن اراده و تقویت آن است. به همین دلیل اگر قصد داریم خودارضایی را کنار بگذاریم یکی از مواردی که باید در این مسیر جدی بگیریم تقویت اراده است؛ در ادامه این مقاله از سایت مس به طلا در راستای ترک خودارضایی قصد داریم شما را با روشهای تقویت اراده بیشتر آشنا کنیم؛ همراه ما باشید.
اراده چیست
اراده را میتوان یک حالت درونی بین دو حالت جذب و تمایل به انجام یک کار و کششی برای انجام ندادن آن دانست. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که قصد داشته باشید فعل منفی را انجام دهید که یکی از این کارهای منفی میتواند خودارضایی کردن باشد. در این حالت یک نیرویی مانع از این کشش شما میشود که خودارضایی کنید.
این نیروی مقابله در برابر کشش منفی، اراده نام دارد. به این نکته باید توجه داشته باشیم که اگر تمامی تصمیمات زندگی را بر اساس کششهای لحظهای بگیریم با مشکلات زیادی روبه رو شده که منجر به این میشود که در زندگی پیشرفت زیادی نداشته باشیم.
فیزیولوژی اراده
پزشکان فعال در حوزه اعصاب و روان به این نتیجه رسیدهاند که اراده با سه قسمت از مغز در ارتباط است؛ تمامی این سه قسمت در بخش جلویی مغز انسان قرار دارد که به آن PFC گفته میشود. این سه بخش به شرح زیر هستند که تأثیر مستقیمی بر تقویت اراده دارند:
قسمت من میتوانم
این قسمت از اراده در بخش بالا و سمت چپ بخش جلویی مغز قرار دارد که مانع از خسته شدن در برابر کارهای سخت و خسته کننده میشود. این بخش علاوه بر تقویت اراده، تأثیر بسیار زیادی بر انگیزه انسان برای رسیدن به اهداف بلند مدت دارد و میل به کمال را در انسان رشد میدهد که در نهایت باعث تقویت اراده میشود.
قسمت من نمیتوانم
این قسمت از اراده در بخش بالا و سمت راست بخش جلویی مغز قرار گرفته است. قسمت من نمیتوانم به ما کمک میکند تا در برابر خواستههای منفی و خواستههای نفسانی مقابله کنیم و بتوانیم پاسخ منفی به آنها بدهیم. به عنوان مثال: زمانی که شما بر اثر دیدن یک صحنه تحریک کننده، تحریک میشوید و تمایل به خودارضایی پیدا میکنید، این قسمت از مغز باعث میشود که بتوانید به این خواستهها پاسخ منفی بدهید و در مقابل آنها مقاومت کنید.
قسمت من میخواهم
این نیرو در قسمت میانی و زیرین مغز در بخش جلویی قرار گرفته است. شاید برای شما هم سؤال شده باشد که چرا وقتی هدفی را انتخاب میکنیم، پیگیریهای لازم را انجام میدهیم و در تلاش هستیم تا به آن دست یابیم؟
جواب این سوال در نیروی من میخواهم مغز است. این نیرو باعث میشود تا بتوانیم اهدافی که مشخص میکنیم را دنبال کنیم؛ این نیرو دلیل اصلی این است که اگر هدفی را برای خودمان تعیین میکنیم، دنباله رو آن هستیم.
حال که با نیروی اراده آشنا شدیم، لازم است تا روشهایی را به کار بگیریم تا این نیرو را تقویت کرده و از پس سختیهای ترک خودارضایی برآییم.
روشهای تقویت اراده
اگر شما هم به دنبال سلامتی و خوشبختی هستید، نیاز است که نیروی اراده ای که پیشتر به آن اشاره کردیم را تقویت کنید و بهبود ببخشید؛ برای تقویت اراده راه و روشهای مختلفی وجود دارد؛ برای بهبود اراده میتوانید از تکنیکهای زیر استفاده کنید:
خواب کافی
حال که با فیزیولوژی اراده آشنا شدهاید، خیلی سادهتر میتوانید درک کنید که خوابیدن تأثیر زیادی بر اراده انسان دارد. زمانی که شما دچار کم خوابی باشید و مدت زمان کافی را برای خواب ( طبق پژوهشهای انجام شده به مدت7 الی 8 ساعت در طول 24 ساعت شبانه روز) نداشته باشید، قسمت اراده مغز شما عملکرد صحیحی نخواهد داشت.
در این حالت مغز بیشتر انرژی خود را برای قسمتهای مهمتری همچون بخشهای تعادل، تکلم، تحلیل بینایی، بخش حرکتی، حافظه و غیره در نظر میگیرد و به همین دلیل شاید بتوان اینگونه بیان کرد که مغز بر اثر کم خوابی قسمت اراده را نادیده گرفته و همین امر موجب میشود اراده شما تضعیف شده و تصمیمات اشتباهی را در آن لحظات بگیرید.
ورزش کنید
یکی از مهمترین تکنیک های تقویت اراده، ورزش کردن است. ورزش کردن به دو دلیل میتواند بر تقویت نیروی اراده ما تأثیر بگذارد. اولین موردی که ورزش تأثیر مستقیمی بر تقویت اراده میگذارد، تقویت بخشهای مختلف مغز است.
برخی پژوهشها نشان دادهاند، کسانی که ورزش میکنند، بعد از مدتی مغز آنها به نسبت کسانی که ورزش نمیکنند عملکرد بهتری دارد. این بهبود عملکرد بر بخشهای جلویی مغز که مربوط به اراده انسان نیز میشود، تأثیر زیادی می گذارد. به همین دلیل با ورزش کردن، راحتتر میتوانیم به خواستههای اشتباه پاسخ منفی بدهیم.
دومین تأثیری که ورزش کردن بر اراده انسان میگذارد، خود اراده ورزش کردن است. بی شک همه ما روزهایی را گذراندهایم که ورزش کردن را به امروز و فردا انداختهایم و در انجام آن تعلل کردهایم. به همین منظور این را میدانیم که خود ورزش کردن هم مستلزم وجود یک اراده قوی است. این امر باعث میشود که بتوانیم علاوه بر افزایش اراده در راستای ورزش کردن، ارادهمان را نیز تقویت کنیم.
از چیزهای کوچک شروع کنید
شاید گاهی اوقات نه گفتن و مقاوت در برابر خواستههای بزرگ کمیسخت باشد؛ به همین علت بهتر است از ایستادگی در برابر خواستههای منفی کوچکتر شروع کنیم.
اصلا به این فکر نکنید که ایستادن در برابر خواستههای کوچک به علت آسان بودن، تأثیری بر تقویت اراده ندارند. در همین راستا جان تیرنی نویسنده کتاب قدرت اراده اینگونه بیان میکند که اراده هم مثل یک عضله است. هرچقدر از آن در راستای صحیح استفاده کنید و به آن تمرین دهید قدرتمند میشود. اما این نکته را در نظر داشته باشید که اراده نیز مانند دیگر عضلات بدن ممکن است خسته شود. پس گاهی لازم است به خودتان استراحت بدهید و کمیکمتر سخت بگیرید.
اگر ارادهان را فقط در برابر خواستههای منفی که به شما آسیبی وارد میکنند استفاده کنید، در این صورت نه تنها خسته نمیشوید، بلکه باعث میشوید تا ارادهتان از همین خواستههای کوچک رشد پیدا کند. همچنین بتوانید در آیندهای نه چندان دور در برابر خواستههای منفی بزرگتر نیز جلوگیری کنید.
کارهای مثبت را به عادت تبدیل کنید
یکی از کارهایی که باعث میشود بتوانید قدرت اراده بهتری داشته باشید، تبدیل کردن کارهای مثبت به عادت است. به عنوان مثال: اگر از این به بعد سعی میکنید، پورن نگاه نکنید تا برای خودارضایی تحریک نشوید، در این صورت بهتر است این کار را تبدیل به یک عادت کنید تا دیگر نیازی نباشد که برای این کار ارادهتان را درگیر کنید. دیدن فیلم پورن در صورت نبود اراده اکثرا منجر به انجام خودارضایی میشود که این خودارضایی کردن عوارضی را به همراه دارد.
اگر شما هم مایل هستید در خصوص اینکه عوارض خودارضایی چیست و چه تأثیری بر فیزیک و روان انسان میگذارد بیشتر بدانید، به مقاله عوارض خودارضایی از سایت ما از طریق همین لینک استفاده کنید تا اطلاعات جامعی را در این خصوص به دست آورید.
اطرافتان را پر از انسانهای با اراده کنید
سعی کنید از افرادی که اراده ضعیفی دارند دوری کنید. این افراد باعث میشوند که اراده شما کم و کمتر شود. این در حالی است که اگر افرادی را در اطرافتان داشته باشید که اراده قدرتمندی دارند، علاوه بر انگیزه و الگو گرفتن از این افراد، میتوانید در شرایط سخت و در برابر وسوسهها، از آنها راهنمایی گرفته و از آنها کمک بخواهید.
جمع بندی
در این مقاله از سایت مس به طلا به موضوع مهمی به اسم اراده پرداختیم. ابتدا به تعریف آن و سپس به فیزیولوژی اراده اشاره کردیم. در انتها نیز تکنیکهایی را برای تقویت اراده به شما دوستان عزیز معرفی کردیم؛ با استفاده از این روشها میتوانید اراده خود را تقویت کنید.
به صورت کلی اراده نیرویی است که باعث میشود تا در برابر خواستههای منفی مقاومت کرده و در برابر آنها ایستادگی کنیم. یکی از مهمترین مهارتهایی که برای ترک خودارضایی نیاز دارید، تقویت اراده است. تقویت اراده به شما کمک میکند که اگر اقدام به ترک کردید دیگر به سمت خودارضایی برنگردید و در مسیر ترک لغزشی نداشته باشید.
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت مجموعه مس به طلا
واقعا این بحث تقویت اراده خیلی موثره اگر انسان برای تمام روزش بتونه برنامه ریزی داشته باشه انرژی انسان بالا میره و روحیه میگره من خودم روزهایی که برنامه روزانم رو کامل انجام میدم حالم خیلی خوب
سلام دوست عزیز…
دقیقا همینطور هست اراده که قوی باشد انسان قادر به انجام کارهای مختلفی هست و این ارداه باید از نظم در کارها شروع شود.
سلام من نمیدونم از چند سالگی خودارضایی رو شروع کردم ولی میتونم از بچگی بود الآنم که سی و یک سالم هفت ماه میشه که ترک کردم و به دیگه هم به سمتش نمیرم ولی عوارضش بعد هفت ماه از بین نرفته مثل بی حالی و ظاهر و… از شما میخواستم بپرسم عوارضش برای من بعد چند وقت از بین میرم ممنونم از سایت خوبتون
سلام دوست عزیز
ممنون از شما و همراهی صمیمانه اتون
دوست خوبمون باید بگم که عوارض خودارضایی زمان مشخصی نداره که چه زمانی از بین می روند ، بهتون پیشنهاد میکنم که به یک طب اسلامی مراجعه کنید تا به نتایج بهتری دست پیدا کنید
ورزش کنید و روی روح و روانتون کار کنید از طریق آموزش های مس به طلا چه فایلهای و چه فایلهایی که هزینه دارند برای اینکه این بیماری از بین رود احتیاج به گذر زمان و انجام اقدامات عملی بطور مرتب هست …